Rukola

Arsyet përse duhet ta konsumojmë rukolën

12 Korrik, 22:47| Përditesimi: 12 Korrik, 22:48

  • Share

Rukola konsiderohet një nga ushqimet me më shumë vlera ushqyese që mund të konsumoni.

Ajo është e pasur me  kalcium, Vitaminë A, Vitaminë C, Vitaminë K dhe hekur. Përmban gjithashtu folat, kalium, beta-karoten, si dhe antioksidantë të tjerë.

Rukola përmban lëndë ushqyese të cilat e ndihmojnë trupin për të menaxhuar peshën, uljen e presionit të gjakut, përmirësimin e shikimit dhe zvogëlimin e rrezikut të sëmundjeve kardiovaskulare dhe kancerit.

Folati që ndodhet te rukola mund të ndihmojë gratë shtatzëna për të zvogëluar rrezikun e lindjes së foshnjave me probleme .

Mund të parandalojë osteoporozën, forcon kockat, dhe përmirëson shëndetin e trurit.

Xh.K/ReportTv.al
Komento
  • Sondazhi i ditës:

    E kujt është përgjegjësia për kaosin në Kuvend?