Bukë të vogla me miell misri dhe barishte nga zonja Vjollca

8 Mars 2021, 10:33| Përditesimi: 8 Mars 2021, 10:34

  • Share

Bukë të vogla me miell misri dhe barishte

Përbërësit:

1 gotë miell misri

1/2 gotë miell gruri

1 lugë çaji pluhur pjekës

2 vezë

1 filxhan kafe vaj ulliri

1 gotë kos

1 gotë qumësht

1/2 gotë ujë të nxehtë

barishte mix hithra, lëpjetë, pazi, spinaq, bishta qepe

kopër, majdanoz

kripë

100 gr djathë të bardhë

Përgatitja:

Fillimisht lajmë barishtet I grijmë ato shumë hollë sëbashku me barishtet dhe bishtat, erzat. I vendsoim të gjitha në një tas dhe I shtypim me kripë. Në një tas vendosim miellin e mishrit, mielline  grurit, kripë dhe pluhur pjekës I përziejmë mirë, shtojmë fillimisht ujë të valuar, vaj, kos, vezët. I përziejmë mirë dhe 1/2 e qumështit shikojmë konsistencën nuk duhet të jetë brumi shumë i trashë, shtojmë barishett u përziejmë mirë sëbashku shtojmë pak djath të thërrmuar dhe kontrollojmë përsëri konsistencën nëse rezulton e trashë shtojmë përsëri qumështin e mbetur. Ndajmë brumin ku pjekim muffins dhe e vendosim në furrë në temperaturë 200 gradë Celsius për 20-25 minuta.

D.M./ReportTv.al
Komento
  • Sondazhi i ditës:

    Mendoni se komisionet hetimore për Shëndetësinë e TIMS do kenë rezultat?