Bukë të vogla me miell misri dhe barishte
Përbërësit:
1 gotë miell misri
1/2 gotë miell gruri
1 lugë çaji pluhur pjekës
2 vezë
1 filxhan kafe vaj ulliri
1 gotë kos
1 gotë qumësht
1/2 gotë ujë të nxehtë
barishte mix hithra, lëpjetë, pazi, spinaq, bishta qepe
kopër, majdanoz
kripë
100 gr djathë të bardhë
Përgatitja:
Fillimisht lajmë barishtet I grijmë ato shumë hollë sëbashku me barishtet dhe bishtat, erzat. I vendsoim të gjitha në një tas dhe I shtypim me kripë. Në një tas vendosim miellin e mishrit, mielline grurit, kripë dhe pluhur pjekës I përziejmë mirë, shtojmë fillimisht ujë të valuar, vaj, kos, vezët. I përziejmë mirë dhe 1/2 e qumështit shikojmë konsistencën nuk duhet të jetë brumi shumë i trashë, shtojmë barishett u përziejmë mirë sëbashku shtojmë pak djath të thërrmuar dhe kontrollojmë përsëri konsistencën nëse rezulton e trashë shtojmë përsëri qumështin e mbetur. Ndajmë brumin ku pjekim muffins dhe e vendosim në furrë në temperaturë 200 gradë Celsius për 20-25 minuta.
D.M./ReportTv.al