Fileto pule me kërpudha nga zonja Vjollca

2 Mars 2021, 10:42| Përditesimi: 2 Mars 2021, 10:43

  • Share

Fileto pule me kërpudha

Përbërësit:

600 gr fileto pule

400 gr kërpudha ( champignon)

1 gotë verë të bardhë

1/2 qepë mesatare

2 lugë gjelle majdanoz ( I grirë)

pak vaj ulliri

1 lugë gjelle miell për pudrosjen e filetos

kripë dhe piper të zi

Përgatitja:

Vendosim vaj ulliri në një tigan të thellë dhe e ngrohim atë, shtojmë qepën të grirë hollë dhe e kaurdisim deri sa qepa të zbutet. Fileyon të prerë në feta ose si e preferoni ju e marinojnë me kripë, piper të zi dhe e pudrosim me pak miell dhe I vendosim ato në tiganin ku kaurdisim qepën, I ëlëm 3-4 minta nga njëra anë e më pas I kthejmë nga ana tjetër. Pasi mishit ë jetë zbardhur I shuajmë me verë. Dhe I lëmë të ziejnë deri sa lëngu të trashet dhe të marr trajtën e një salcë.Shtojmë kërpudhat të prera në feta I lëmë pak dhe I përziejmë vendosim kapakun për 5 minuta dhe I trazojmë dhe kur shohim që nuk ka shumë lëng rregullojmë shijen me kripë dhe piper të zi, majdanozin e grirën. E servirim fileton me kërpudha kur në tigan të  jetë krijuar një salcë e lidhur.

D.M./ReportTv.al
Komento
  • Sondazhi i ditës:

    A ka politika frikë nga SPAK-u?