ÇORBË SPINAQI
Përbërësit:
1 kg spinaq
2-3 lgj vaj ulliri
1 lugë miell
3-4 thelpinj hudhër
3 vezë
200 gr mazë ose ajkë
Kripë, piper
Përgatitja:
Pasi e kemi larë mirë spinaqin e vendosim në ujë të vluar me kripë për 2 minuta. Më pas e kullojmë dhe e presim imët.
Kaurdisim miellin me vaj ulliri dhe hudhra të shtypura, shtojmë më pas spinaqin dhe ujë të nxehtë duke e përzier mirë. Rregullojmë shijen me kripë dhe piper, e mbulojmë me kapak dhe e lemë të marrë valë në zjarr të ulët derisa të trashet pak. E largojmë nga zjarri dhe shtojmë menjëherë vezët e rrahura me ajkë, e përziejmë me kujdes, e lemë 5 minuta dhe më pas e shërbejmë me kos.
QOFTE ME Fasule
Përbërësit:
250 gr groshë të ziera dhe të kulluara
1 qepë
1 lgj salcë speci
3 vezë
50 gr djathë kaçkavall
Miell
Galetë
Majdanoz
Kripë, piper
Vaj për skuqje
Përgatitja:
Pasi i kemi zjerë groshët i shtypim mirë. Kaurdisim qepën e grirë imët derisa të zbutet dhe më pas e bashkojmë me groshën e shtypur. Hedhim një të verdhë veze, pak miell, kripë, piper dhe majdanoz të grirë imët. Nga masa e përgatitur formohen qofte të cilat kalohen fillimisht në miell, më pas në vezë të rrahura dhe në fund në galetë të trazuar me djathë kaçkavall të grirë.
I skuqim qoftet në vaj të nxehtë nga të dyja anët dhe i shërbejmë me pak sallatë jeshile.