Mish me lakër nga zonja Vjollca

22 Shkurt 2021, 11:58| Përditesimi: 22 Shkurt 2021, 12:00

  • Share

Mish me lakër

Përbërësit:

500 gr mish viçi

2 qepë mesatare

pak vaj ulliri dhe 1 lugë gjelle gjalp

2-3 thelpi hudhër

kripë dhe piper të zi

1 lugë çaji piper I kuq

1 lugë gjelle salcë domate

1.2 kg lakër të bardhë

2 gota ujë të valuar

Përgatitja:

Në një tenxhere shkrijmë 1 lugë gjelle gjalp dhe 3 lugë gjelle vaj ulliri, shtojmë qepën të prerë në kubikë të vegjël dhe e kaurdisim sat ë ulë volumin. Shtojmë copat e mishit ose ( mish të grirë 300 gr) dhe kaurdisim sëbashku me qepën deri sa mishi të ndryshojë ngjyrë. Presim hudhra shumë hollë dhe I shtojmë në tenxhere I përziejmë. Rregullojmë shijen me kripë, piper të zi, piper të kuq, salcë domatë. I përziejmë sëbashkuPresim lëkurën e hollë në shirita dhe e shtojmë pjesë pjesë në tenxhere duke e përzjerë mirë herë pas here deri sa të ulë volumin.

Fillimisht shtojmë 1 gotë ujë të nxehtë, ulim temperaturën dhe e lëmë të ziejë për 20 minuta. E shohim dhe shtojmë përsëri dhe një gotë tjetër dhe e lëmë përsëri të ziejë në temperaturë të ulët dhe për 25-30 minuta të tjera deri sa lëngu të ketë shteruar dhe mishit ë ketë zjerë.

D.M./ReportTv.al
Komento
  • Sondazhi i ditës:

    Si e vlerësoni funksionimin e Gjykatave dhe Prokurorive në qarqe?