Sallatë jeshile me një marinadë speciale nga zonja Albana

16 Tetor, 11:22| Përditesimi: 16 Tetor, 11:23

  • Share

Sallatë jeshile

Përbërësit:

  • 1 tufë sallatë jeshile / rukola
  • 1 kastravec
  • 3-4 domate të vogla
  • ½ limoni ose portokalli
  • Ullinj sipas dëshirës
  • Pak majdanoz
  • Kripë dhe vaj ulliri
  • Uthull molle ose limon

Përgatitja:

Pastrojmë sallatën jeshile ose rukolën dhe ia heqim ujin me kullesën rrotulluese. Sallatën e këpusim me dorë në copa të mëdha dhe i vendosim bukur në pjatancë. Nëse kemi rukola gjethet i vendosim pa i prerë. Përsipër shtojmë kastravecin e prerë në kubikë, domatet e vogla, ullinj, disa kubikë portokalli ose limoni dhe majdanozin. Në një filxhan hedhim pak kripë, 1 lugë supe uthull, 2 lugë supe vaj ulliri dhe i përziejmë derisa të tretet kripa. Ia hedhim sallatës sipër.

 

MC/ReportTv.al
Komento
  • Sondazhi i ditës:

    Jeni dakord që prokurorët e SPAK të kenë mundësinë për një mandat tjetër?