Supë me gështenja
Përbërësit:
- 500 gr gështenja
- 1 litër e gjysëm lëng pule
- 100 gr gjalpë
- 1 limon
- 1 lugë kos
- 1 qepë
- 3 thelpinj hudhër
- 1 shkop kanelle
- Kripë, piper
Përbërësit:
Gështenjave iu bëjmë nga një prerje në lëkurë, i vendosim në tenxhere me ujë të ftohtë dhe i vëmë të ziejnë. Pasi janë zier i qërojmë menjëherë të nxehta. Në një tenxhere tjetër kaurdisim me gjalpë qepën dhe hudhrat, më pas shtojmë gështenjat dhe i trazojmë për disa minuta në zjarr të ngadaltë. Më pas shtojmë lëngun e pulës, të cilin e kemi ngrohur më parë, lëngun e limonit, kripën, piperin, kanellën dhe kosin. E lëmë supën të ziejë dhe në fund e kalojmë në blender.