Supë me hithra të njoma
Përbërësit:
- 500 gr hithra të njoma
- 500 ml qumësht
- 1 kokërr qepë
- 2 thelpinj hudhër
- 1 lgj gjalpë / vaj ulliri
- 1 lgj miell
- 1 vezë
- Kripë, arrë moskat
Përgatitja:
Fillimisht pastrojmë hithrat dhe me pas i presim imët. I vendosim të ziejnë me kapak gjysmë mbuluar për rreth 10 minuta. Ndërkohë kaurdisim qepën e grirë imët në rende. Më pas shtojmë miellin dhe e kaurdisim derisa të marrë pak ngjyrë. Hudhrat i presim në feta ose i grijmë në rende dhe i shtojmë së bashku me qumështin, të cilin e hedhim gradualisht. E trazojmë herë pas here derisa qumështi të fillojë të fluskojë. Rrahim vezën me pak qumësht dhe e shtojmë tek çorba. Shtojmë hithrat dhe rregullojmë shijen me kripë, piper të zi, piper të kuq dhe bimë aromatike sipas dëshirës.