Receta

Supë me krahë pule dhe hudhra nga zonja Vjollca

29 Mars 2021, 10:13| Përditesimi: 29 Mars 2021, 10:14

  • Share

Supë krem presh me limon

Përbërësit:

700 gr presh

300 gr patate

2 thelpinj hudhër

1 lugë çaji Kerry

1 lugë kafelëkurë limoni

3-4 lugë gjelle lëng limoni

kripë dhe piper të zi

2 lugë gjelle kopër të grirë

1 lugë lëng pule

pak vaj ulliri

Përgatitja:

Ngrohim vajin e ullirit, shojmë në të hudhrat e prera në fëta dhe preshin të pastuar dhe të prerë hollë në unaza. I kaurdisim derisa preshi të ulë volumin. Shtojmë pluhurin Kerry, e trazojmë që të shpërbëhet në yndyrë dhe shtojmë patatet të prera në copëza të vogla. I trazojmë duke shtuar më pas lëngun e pulës. Vendosim kapakun dhe e lëmë supën të ziejë për 15 minuta. Pasi patatet të jenë zjerë shtjmë lëkurën dhe lëngun e limonit dhe e kalojmë supën në blender duke e kthyer në krem. Rregullojmë shijen me kripë dhe piper të zi dhe e vendosim përsëri të marrë një valë të lehtë. E servirim të ngrohtë duke e pudrosur me pak kopër të freskët.  

MC/ReportTv.al
Komento
  • Sondazhi i ditës:

    Mendoni se komisionet hetimore për Shëndetësinë e TIMS do kenë rezultat?