Tavë me mish, qepë të njoma dhe kumbulla
Përbërësit:
800 gr mish keci
2 thelpi hudhra
1 kg qepë
1 lugë gjelle salcë
majdanoz, kopër, nenexhik
1/2 filxhan kafeje oriz
5-6 kumbulla të tharta
kripë dhe piper të zi
pak vaj ulliri
Përgatitja:
Në një tenxhere të thellë kaurdisim copat e mishit, kripë dhe piper të zi shtojmë ujin e nxehtë dhe e lëmë të ziejë për 30-40 minuta. Gjatë kohës që mishi zien pastrojmë qepët dhe I presim ato në gjatësi 1 cm. Ngrohim vajin në tenxhere aromatiozjmë atë në 2 thelpi hudhra dhe shtojmë qepët I kaurdisim ato deri sat ë ulin volumin shtojmë 1 lugë gjelle salcë dhe vazhdojmë përzierjen shtojmë erzat, majdanozin, kopër, dhe nenexhik, kumbullat e tharta, orizin, kripë, piper të zi shtojmë pak lëng mishi për të zierë orizi dhe qepët dhe pas 10 minutave vendosim qepët dhe mishin në një tavë dheu dhe e vendosim në furrë në 180-19-gradë Celsius për 30 minuta.
MC/ReportTv.al