8 rregulla për furrat e bukës në kohë koronavirusi

22 Mars 2020, 10:46| Përditesimi: 22 Mars 2020, 10:47

  • Share

Bizneset ushqimore dhe kryesisht furrat e bukëve do kontrollohen imtësisht për të parë nëse respektojnë masat e marra nga qeveria kundër përhapjes së Covid-19.

Autoriteti Kombëtarë i Ushqimit njofton se tashmë të gjitha bizneset ushqimor, do të kontrollohen për 8 kritere bazë që janë të domosdoshme për tu zbatuar.

Fillimisht të gjitha këto biznese duhet të sigurojnë përdorimin e masave mbrojtëse dhe të mos lejojnë më shumë se një klient brenda. Po ashtu subjektet duhet të garantojnë, sigurinë, cilësinë dhe etiketimin e të gjithë produkteve që tregtojnë. 

Më thelbësorja është që nuk do të lejohet që buka të prihet si dhe duhet të largohen nga ambientet e shërbimit makinat prerëse të bukës.  Për çdo shkelje subjektet do të ndëshkohen, dhe sipas AKU nuk do të lejohet asnjë abuzim.

G.M./ReportTv.al
Komento
  • Sondazhi i ditës:

    Vrasja e 14 vjeçarit, çfarë duhet të bëjë Shqipëria me TikTok e Snap Chat?