Ekonomi

Menaxhimi i integruar, bizneset kërkojnë riciklim të mbetjeve jo direkt asgjësim! Vendi riciklon vetëm 18% të totalit të mbetjeve urbane

Bizneset prodhuese kërkojnë që mbetjet e tyre të mos i dërgojnë direkt në landfill, por fillimisht ato të riciklohen. Manifaktura thotë se procesi i riciklimit ju jep mundësi atyre që nga mbetjet të përfitojnë edhe produkte të reja. Për këtë drejtim të ri, për të kaluar nga incenerimi tek riciklimi po punon edhe vetë qeveria, si një metodë për të nxitur ekonominë qarkulluese.

22 Maj, 16:17

Ekonomi

 • Menaxhimi i integruar, bizneset kërkojnë riciklim të mbetjeve jo direkt asgjësim! Vendi riciklon vetëm 18% të totalit të mbetjeve urbane

  98 mln euro kredi nga BERZH për hekurudhën Vorë-Hani i Hotit, linja do jetë elektrike, punimet mbyllen në 2030

  E PLOTË/ Mashtrimet me kreditë nga MCA, Sejko shpjegime tek Ekonomia: Nuk mbikqyrim përmbaruesit

  Mashtrimi me mikrocreditë, BSH nis hetimin dhe ndaj kompanisë 'Final' Sejko: Lidhje me kompaninë MCA

  Për herë të parë pas 14 muaj rriten lehtë eksportet! Bumi turistik po shton importin e produkteve ushqimore

  Kush është zyrtari që pastroi 2.1 mln $ në prona duke përdorur familjarët?! SKEMA: S’i tentoi të shpëtojë disa pasuri

  Drejt përfundimit ndërtimi i aksit Thumanë-Kashar, por kalimi do jetë me pagesë mbi 2.1 euro për mjet

  Greqia merr punëtorët sezonal, fermerëve të Korçës u mbeten qershitë në pemë! Agjencia e Punësimit s'jep të dhëna për mungesën e punëtoreve

  Buxheti i shtetit arkëtoi mbi 2.2 mld euro 4-mujorin e parë të 2024-s, përmirësohen dhe investimet

  Rivlerësimi ‘zhbllokon’ shitjen e pronave luksoze, eksperti për Report Tv: Pronarët trembeshin nga tatimi! Të huajt ‘mësyjnë' tregun

  Investigimi i Report Tv për nëndeklarimin e pagave/ Gonxhja: Kemi probleme, rrezikohen pensionet

  Investigimi i Report Tv: Nëndeklarimi i pagave po rrezikon pensionet! Qeveria e pranon: Duhet disiplinim! (DEBATET)

  Qeveria do t’i hapë rrugë importit të mbetjeve nga jashtë, do i përdorë industria (Lista, ende jo publike)

  Shoferët 'problematik' do paguajnë sigurim më të lartë për makinën, tarifat e reja hyjnë në fuqi në korrik! AMF: Brenda vitit drafti për sigurimin e detyrueshëm të banesave nga tërmetet

  Tjetër rivlerësim i pronave, ekspertët: Vendim pozitiv, por nuk rregullon informalitetin në treg! Të ulet tatimi 15% për shitjen

  Pronat shtetërore mund të shkëmbehen me private, ndryshimet ligjore kalojnë në komision! Privati do paguajë për shembjen! Debate te ‘Ekonomia’

  Rikthehet rivlerësimi i pronave të paluajtshme, propozimi i PS: Pronat të afrohen me vlerën e tregut, tatim 3% deri në qershor 2025

  Qeveria plan me 4 pika për rritjen e kreditimit të ekonomisë! Fokusi te bujqësia

  Shoqatat e biznesit do të “shkrihen” në një Dhomë Kombëtare Tregtie, viti i parë me tarifë zero!

  Anketa/ Ankohen bizneset gjermane në Shqipëri: S’ka punonjës të kualifikuar, rritja e pagave sfidë për sipërmarrjet

  Garanci sovrane fasonerisë! Transformim drejt industrisë së modës...por jo të gjithë do “mbijetojnë”

  Brenda qershorit, rishikohet buxheti 2024! Rritje buxheti për Bujqësinë, përfshihet edhe një skemë garancie sovrane

  Rrugëtimi i “fryrjes” së çmimit! Tregtarët e marrin qershinë 200 lekë/kg, e shesin me 400

  Shqipëria drejt 'blerjes' së mijëra punonjësve të huaj, ekspertët: Vijnë të pakualifikuar e nuk plotësojnë nevojat e tregut!

  Fasoneritë do kthehen në ‘shtëpi mode’: Përshtatemi me tregun, jo vetëm prodhim, por cikël të plotë nga modelimi deri te shitja

  Micro Credit iu pezullua licenca, Sejko: S'kam dijeni për hetime nga SPAK! BSH s’heton mashtrimin financiar

  Bie inflacioni në 2.1%, niveli më i ulët nga 2021, por ushqimet vetëm shtrenjtohen

  Pr/ligji: 50 mln euro kredi për autobusë elektrikë në Tiranë! Të vjetrit në tre linja urbane do të zëvendësohen brenda 2029

  Minimuni jetik në Shqipëri 6 euro në ditë! Avokati i Popullit: Afro 1/3 e qytetarëve jetojnë në varfëri

  Raporti/ 1 në 6 punëtorë e ka pagën të nëndeklaruar! Inspektorati i Punës: Vjet çdo subjekt i kontrolluar kishte 5 punonjës informal

  ‘40% e kostove’, Qeveria plotëson kërkesën e prodhuesve, do të heqë për 3 vite akcizën e gazit të lëngshëm! Ishte në fuqi prej vitit 2022

  Vrojtimi/ 24% e familjeve me borxh, por aftësia paguese në rritje! Banka e Shqipërisë: Pritje pozitive edhe për këtë vit

  Sezoni Turistik, rritje me 233% të pasagjerëve në aeroportin e Rinasit për muajin mars

  Strategjia e menaxhimit të Financave, Banka Botërore: Ka 4 shtylla kritike, duhet të mbyllet çdo shteg për korrupsion!

  Mete prezanton strategjinë e Menaxhimit të Financave Publike: Promovon transparencën, llogaridhënien! Ja 6 objektivat

  Prezantohet strategjia e Menaxhimit të Financave Publike! Ambasadori i BE: Jo më ndryshim buxheti me akt normativ, monitoroni PPP

  Turizmi dhe tregtia rritën besimin në ekonomi gjatë prillit! BSH: Sektori i ndërtimit raporton për rënie të porosive

  'Nuk lëshohet më kupon tatimor', Tatimi për profesionet e lira/ Çoçoli përplaset me Kallanxhi (2 maj 2024)

  Fermerët e Divjakës nxjerrin në treg pataten e 'pranverës', arsyeja pse kushton më shtrenjtë

  1 Maji në shifra, plagë informaliteti! Punonjësit përballë pagave të padeklaruara dhe pa kontrata! 600 mijë pa sigurime! 825 mijë jo në tregun e punës