Receta

Akullore shtëpie me qumësht dhe shije pjeshke nga zonja Albana

18 Korrik, 11:24| Përditesimi: 18 Korrik, 11:26

  • Share

Akullore me qumësht dhe shije pjeshke

Përbërësit: 

  • 400 ml pana për ëmbëlsira
  • 1 gotë e vogël qumësht i kondensuar
  • 2 pjeshkë të pjekura
  • 1 lugë çaji ekstrakt vanilje
  • 1 lgj mjaltë ose sheqer pluhur (opsionale)

Përgatitja:

Rrahim panën me mikser derisa të formohet një krem i butë. Shtojmë qumështin e kondensuar dhe vaniljen. E përziejmë butësisht me spatul. Pjeshkët i blenderojmë lehtë (pak të grimcuara, jo lëng) dhe i bashkojmë me panën duke i përzier me kujdes. E hedhim masën në një formë (kutie akulli ose tavë metalike), e mbulojmë me letër kuzhine ose kapak dhe e vendosim në ngrirje për 4-6 orë, ose gjithë natën.

Këshilla nga Albana: Nxirre 5 minuta para se ta shërbesh. Mund ta zbukurosh me feta pjeshke ose fletë mente.

MC/ReportTv.al
Komento

Komente

  • Sondazhi i ditës:

    Akademi për trajnimin e administratës lokale, si e vlerësoni?