Temperaturat jashtëzakonisht të larta që kanë përfshirë kontinentin ditët e fundit, kanë bërë që qytetarët të gjejnë shpëtimin e tyre tek deti ose akulloret. Dhe pse jo ndonjëherë të dyja së bashku?
Qytetarët austriak në përballje me temperaturat ekstreme janë 'zhytur' në akulloren e famshme italiane. Perandoria Austro-Hungareze ishte një ndër të parat që e bëri akulloren italiane të arritshme edhe për qytetarët e saj e ndërsa në ditët e sotme austriakët janë kampionët e konsumimit të kësaj delikatese.
Ata konsumojnë mesatarisht 8 litra akullore në vit, ndërsa italianët konsumojnë mesatarisht 6 litra në vit.
Një nga dyqanet më të famshme të akulloreve në Austri është ai i Silvio Molin-Pradel. Ai është përgjegjës për biznesin që krijoi familja në vitet 1880, pasi iku nga rajoni i Dolomitëve, për të shpëtuar nga varfëria ekstreme.
Ata filluan si shitës në rrugë, me karroca të vogla, për të ndryshuar shumë me kalimin e dekadave. Ata tanimë sheshin përditë aklulloren e veçantë me qumësht organik, gjalpë, kos dhe fruta .