Receta

Bacar me lakra dhe suxhuk nga zonja Albana

29 Prill, 12:00| Përditesimi: 29 Prill, 12:04

  • Share

Bacar me lakra dhe suxhuk

Përbërësit:

  • 1 lakër e bardhë ose lakër turshi
  • 1-2 suxhukë ose sallam të thatë
  • 1 filxhan çaji miell misri
  • 1 qepë e madhe
  • 2-3 lugë vaj ulliri
  • 1-2 thelpinj hudhër
  • 1 lugë çaji spec i kuq pluhur
  • Kripë dhe piper sipas shijes
  • Ujë ose lëng kockash për zierje

Përgatitja:

Në një tigan, skuqim lehtë suxhukun ose copat e sallamit të thatë që të lëshojnë yndyrën dhe të marrin një ngjyrë të artë. Ndërkohë në një tenxhere ngrohim vajin ose yndyrën e mbetur nga skuqja e suxhukut. Kaurdisim qepën derisa të bëhet transparente. Shtojmë lakrën e grirë hollë dhe e përziejmë vazhdimisht, derisa të zbutet dhe të marrë aromë (rreth 10 minuta). Kur lakra të jetë e butë, shtojmë copat e suxhukut/mishit të thatë. Pastaj shtojmë miellin e misrit ngadalë, duke e trazuar që të përzihet me lakrën. Hedhim ujë ose lëng të nxehtë ngadalë, duke e trazuar derisa masa të bëhet si një gjellë e trashë (jo shumë e hollë, as shumë e ngurtë). Në fund shtojmë pak spec të kuq pluhur, kripë dhe piper sipas shijes. Sipas dëshirës mund ta vendosim në furrë për 10-15 minuta në 200°C që të marrë një kore të lehtë sipër.

MC/ReportTv.al
Komento

Komente

  • Sondazhi i ditës:

    Si e vlerësoni kontratën 6 mln dollarë të PD për lobim në SHBA?