Bacar me lakra dhe suxhuk
Përbërësit:
- 1 lakër e bardhë ose lakër turshi
- 1-2 suxhukë ose sallam të thatë
- 1 filxhan çaji miell misri
- 1 qepë e madhe
- 2-3 lugë vaj ulliri
- 1-2 thelpinj hudhër
- 1 lugë çaji spec i kuq pluhur
- Kripë dhe piper sipas shijes
- Ujë ose lëng kockash për zierje
Përgatitja:
Në një tigan, skuqim lehtë suxhukun ose copat e sallamit të thatë që të lëshojnë yndyrën dhe të marrin një ngjyrë të artë. Ndërkohë në një tenxhere ngrohim vajin ose yndyrën e mbetur nga skuqja e suxhukut. Kaurdisim qepën derisa të bëhet transparente. Shtojmë lakrën e grirë hollë dhe e përziejmë vazhdimisht, derisa të zbutet dhe të marrë aromë (rreth 10 minuta). Kur lakra të jetë e butë, shtojmë copat e suxhukut/mishit të thatë. Pastaj shtojmë miellin e misrit ngadalë, duke e trazuar që të përzihet me lakrën. Hedhim ujë ose lëng të nxehtë ngadalë, duke e trazuar derisa masa të bëhet si një gjellë e trashë (jo shumë e hollë, as shumë e ngurtë). Në fund shtojmë pak spec të kuq pluhur, kripë dhe piper sipas shijes. Sipas dëshirës mund ta vendosim në furrë për 10-15 minuta në 200°C që të marrë një kore të lehtë sipër.
Komente
