Receta

Bakllasare role me djathë nga zonja Albana

25 Prill, 11:25| Përditesimi: 25 Prill, 11:27

  • Share

Bakllasare role me djathë

Përbërësit:

  • 1 pako petë të gatshme
  • 2 vezë
  • 1 gotë kos
  • 1 gotë qumësht
  • 100 ml vaj ose gjalpë i shkrirë
  • 200-300 gr djathë i bardhë (ose i përzier me pak spinaq)
  • Kripë sipas shijes

Përgatitja:

Në një tas përziejmë djathin e bardhë me një vezë dhe pak kripë (nëse djathi nuk është i kripur). Marrim një petë, e lyejmë me pak vaj, vendosim pak nga mbushja përgjatë njërës anë dhe e rrotullojmë në formë roleje të vogël. Përsëritim këtë me të gjitha petët dhe i vendosim mini-roletë në një tepsi të lyer me vaj ose me letër pjekjeje. Rrahim vezën tjetër me kosin, qumështin dhe pak vaj (ose gjalpë të shkrirë). E hedhim përzierjen mbi roletë duke i lënë të zbuten për 10 minuta. I vendosim në pjekje në furrë të parangrohur në 180-200°C për 30-40 minuta, derisa të marrin një ngjyrë të bukur.

MC/ReportTv.al
Komento

Komente

  • Sondazhi i ditës:

    A besoni tek strategjia e SPAK për parandalimin e krimeve zgjedhore?