Armand Kikino, ekspert i ushqimit, në Esencë
I ftuar në emisionin maratonë Esencë, për natën e ndërrimit të viteve, ka qenë i ftuar Armand Kikino, ekspert i ushqimit.
Me temën 'bio dhe kaluar bios', u trajtuan 11 ushqimet shqiptare të certifikuara.
Armand Kikino:
Kur produkti tradicional shqiptar certifikohet duhet të kalojë në disa faza dhe procese, për të cilat mund të duhen edhe vite. Interesi nga qytetarët dhe komunitetet është i lartë. Certifikimi ka nisur rreth e 1 vit më parë si “specialitet tradicional i garantuar”.
Pajisja më ketë certfikatë shërben jo vetëm si garanci për konsumatorët por edhe si pasaportë për të depërtuar në tregjet ndërkombëtare. Produktet në fjalë u klasifikuan nga kjo ministri në tri kategori: tregues gjeografik, emërtim i origjinës dhe specialitet tradicional i garantuar.
Për ta arritur këtë, produkti duhet të prodhohet për së paku 30 vjet, të ketë mënyrë të veçantë dhe tradicionale të përpunimit.
Lajmi kryesor:
Nata festive e Vitit të Ri 2024-2025, Esencë-Report Tv ! Maratonë me 11 të ftuar dhe rreth 8 orë emision EKSKLUZIVE
A.Q/ReportTv.al