Bishtaja me mish viçi
Përbërësit:
- 500 gr mish viçi
- 500 gr bishtaja të freskëta
- 2 patate
- 1 qepë e madhe
- 2 domate ose 2 lgj salcë domate
- 2 thelpinj hudhër
- 1 karotë
- 1 lugë çaji spec i kuq pluhur
- 3 lugë gjelle vaj ulliri
- 1 gotë ujë ose lëng mishi
- Kripë dhe piper sipas shijes
- Majdanoz i freskët për zbukurim
Përgatitja:
Në një tenxhere të madhe ngrohim vajin dhe skuqim copat e mishit derisa të marrin një ngjyrë të lehtë kafe. Shtojmë qepën dhe e kaurdisim derisa të bëhet e tejdukshme. Më pas, shtojmë hudhrën dhe e përziejmë për disa sekonda. Shtojmë më pas karotën, specin e kuq, kripën, piperin dhe domatet. I përziejmë mirë dhe i lëmë të gatuhen për 5 minuta. Shtojmë ujin ose lëngun e mishit dhe e lëmë gatimin në zjarr të mesëm për rreth 30 minuta derisa mishi të zbutet. Në fund shtojmë bishtajat në tenxhere dhe e lëmë gjellën të gatuhet avash avash për rreth 20-30 minuta të tjera, derisa bishtajat të zbuten dhe të marrin shijen e salcës. Kur gjella të jetë gati e servirim spërkatur me pak majdanoz.
Komente
