Bishtaja të skuqura në krem kosi
Përbërësit:
- 500 gr bishtaja të freskëta
- 4-5 lugë gjelle miell misri
- Kripë sipas shijes
- Vaj për skuqje
- Për salcën me kos:
- 1 lugë gjelle kos i trashë
- 1 lugë gjelle kos i hollë
- 1 lugë çaji piper i zi
- 1 lugë çaji fara speci djegës
- 1 thelpi hudhër e grirë
- 1 majë luge kripë
Përgatitja:
Fillimisht lajmë mirë bishtajat, pastrojmë pjesën fundore dhe i vendosim të ziejnë në 2 litra ujë me kripë për rreth 12-15 minuta. Më pas i vendosim në një kullesë për rreth 30 minuta që të largojnë lagështinë. Shtojmë miell misri sipër bishtajave të kulluara dhe i përziejmë butësisht pa i shtypur. Në një tigan të gjerë, ngrohim vajin dhe skuqim bishtajat nga të gjitha anët. Pasi të jenë skuqur, i vendosim mbi letër kuzhine për të përthithur vajin. Ndërkohë përgatitim salcën me kos, përziejmë të gjithë përbërësit e salcës në një tas dhe e vendosim si bazë në fund të pjatës ku do shërbehet. Bishtajat mund t’i vendosim me forma rulo dyshe-dyshe ose në forma sipas dëshirës. Në fund bëjmë një spërkatje të lehtë me salcë kosi mbi bishtaja.
Komente
