Biskota djegëse
Përbërësit:
- 200 gr miell i bardhë
- 1 lugë kafeje spec pluhur
- 70 gr gjalpë
- 1 vezë e rrahur lehtë
- 1 lugë koncentrat domateje
- Kripë, piper i zi
Përgatitja:
Fillimisht nxehim furrën në 180 °C. Në një pjatë sitim 200 gr miell, spec të kuq pluhur dhe pak kripë. Shtojmë gjalpë të temperaturës së ambientit në copa dhe e përziejmë derisa të përftojmë një masë kokrrizore. Në një tas rrahim vezën me koncentratin e domates dhe shtojmë masën e përgatitur. E përziejmë derisa të krijohet një brumë kompakt. Hapim brumin në një sipërfage të bërë me miell në trashësi 3 mm. I presim biskotat në forma sipas dëshirës dhe i vendosim një një tavë të lyer me yndyrë. I vendosim biskotat të piqen në furrë të nxehtë për afro 10 minuta.
Komente
