Biskota me limon
Përbërësit:
- 2 vezë
- 1/2 filxhan (100 g) sheqer
- 1/3 filxhan (80 ml) vaj luledielli
- 2 lugë lëng limoni i freskët
- 1 lugë çaji pluhur pjekjeje
- 1 vanilje (opsionale)
- 1 e 1/2 filxhan miell (180-200 gr)
- Lëkura e 1 limoni
- Sheqer pluhur për pudrosje
Përgatitja:
Rrahim vezët me sheqerin derisa të zbardhen. Shtojmë vajin, lëngun dhe lëkurën e limonit. I përziejmë mirë. Shtojmë miellin, pluhurin për pjekje dhe vaniljen gradualisht derisa të formohet një brumë i butë, por jo ngjitës. E vendosim brumin në frigorifer për 30 minuta. Më pas formojmë toptha të vegjël dhe.i rrotullojmë në sheqer pluhur. I vendosim në tepsi me letër pjekjeje dhe i pjekim në furrë të parangrohur në 170°C për 10–12 minuta.
Këshilla nga Albana: Mos i pjek më gjatë – çarjet formohen vetë kur piqen shkurt! Mund të shtosh pak niseshte në miell për më shumë butësi. Ruaji në kavanoz hermetik, qëndrojnë të freskëta disa ditë.
Komente
