Biskotat e Pashkës
Përbërësit:
- 250 gr gjalpë i butë
- 200 gr sheqer
- 3 vezë (2 për brumin, 1 për lyerje)
- 60 ml qumësht
- 1 lugë çaji vanilje ose lëng portokalli
- 1 lugë çaji pluhur pjekjeje
- 1 lugë çaji sodë buke
- 500-550 gr miell
- Pak lëkurë portokalli për aromë
Përgatitja:
Rrahim gjalpin dhe sheqerin derisa të bëhet masë e lehtë dhe kremoze. Shtojmë vezët një nga një, pastaj qumështin dhe vaniljen (ose lëngun e portokallit). Përziejmë miellin, sodën dhe pluhurin pjekës dhe e shtojmë gradualisht në masën e lagësht. Formojmë një brumë të butë, jo ngjitës dhe e lëmë të pushojë 20 minuta. Formojmë më pas biskotat në forma spirale, lakore, ose gërsheta të vogla. I vendosim në tavë me letër pjekjeje dhe lyejmë sipëfaqen me një vezë të rrahur. I pjekim biskotat në furrë në temperaturën 180°C për 15-20 minuta derisa të marrin ngjyrë të artë.
Komente
