Biskotat e pashkëve
Përbërësit:
250 gr gjalpë
150 gr sheqer
2 të verdha vezësh
1 majë luge kripë
60 ml lëng portokalli
450 gr miell
1 bustinë pluhur pjekës
15 ml konjak
1 lk sodë
Mastik
Për lyerjen e biskotave:
1 vezë
1 ls ujë
Përgatitja:
Fillimisht sitim miellin dhe e përziejmë me pluhurin pjekës, ndërsa tek sheqeri shtojmë mastikën. E kalojmë sheqerin së bashku me gjalpin në mikser për rreth 5 minuta. Më pas shtojmë pak lëkurë portokalli dhe vezët një e nga një. Tek lëngu i portokallit shtojmë konjakun dhe tresim sodën. E shtojmë tek përbërësit e tjerë dhe në fund hedhim miellin. Ulim shpejtësinë e mikserit dhe e punojmë brumin e biskotave derisa përbërësit të lidhen.
Parangrohim furrën në temperaturën 160 gradë në ajër. Në një tavë shtrojmë një letër pjekje dhe vendosim biskotat të cilat i japim forma sipas dëshirës. I lyejmë me anë të një furçe me një të verdhë veze të rrahur me pak ujë.