Bizele me qepë të njoma dhe erëza nga Zonja vjollca

23 Prill 2020, 11:11| Përditesimi: 23 Prill 2020, 11:15

  • Share

Bizele me qepë të njoma dhe erëza

Përbërësit:

1 tufë qepë të njoma

2 thelpi hudhër

2 domate (mesatare)

1 lugë gjelle salcë

500 gr bizele (të pastruara)

Koper plus majdanoz

4 lugë gjelle vaj ulliri

Kripë dhe piper i zi

Përgatitja:

Ngrohim vajin në një tenxhere të thellë dhe kaurdisim qepën e prerë në unaza dhe hudhra të grira hollë.

Sapo qepët të ulin volumin shtojmë domatet e prera në kubikë (pa lëkurë) dhe I lëmë të ziejnë për 5 minuta. Shtojmë salcën dhe I përziejmë së bashku. Shtojmë bizelet dhe vazhdojmë kaurdisjen duke shtuar më pas lëngun e perimeve të ngrohtë baraz me nivelin e bizeleve. Rregullojmë shijen me kripë dhe piper të zi, vendosim kapakun dhe I lëmë bizelet të ziejnë për 10-15 minuta. Ndërkohë grijmë hollë koperin dhe majdanozin dhe I shtojmë në tenxhere në minutën e fundit. fikim sobën dhe I lëmë të mbuluara edhe për 10 minuta të tjera. më pas I shërbejmë të ngrohta.

D.M./ReportTv.al
Komento
  • Sondazhi i ditës:

    Vrasja e 14 vjeçarit, çfarë duhet të bëjë Shqipëria me TikTok e Snap Chat?