Bukë e skuqur me vezë
Përbërësit:
- 4 feta bukë
- 4 vezë të rrahura
- 1 fk qumësht
- Pak kripë
- Djathë të grirë
- Vaj për skuqje
Përgatitja:
Fetat e bukës të prera në feta të holla i kalojmë fillimisht në qumësht, më pas në vezë të rrahura me pak kripë dhe i skuqim nga të anët. Sipas dëshirës bukën mund t’a pudrosim dhe me pak djathë kaçkavall para se t’a kalojmë në vezë.
Komento
Kjo quhet /french toast/ dhe tek ne e bejne ndryshe.Vezet rrihen me pak sheqer dhe shtohet qumesht dhe kanelle dhe ne kete mix ngjyhen buket e skuqen,mundesisht ne gjalpe,ose gjalpe bimor.Pastaj kur serviren pudrosen me me teper kanelle dhe sipas deshires i sperkat me sheqer pluhur,mjalte ose me klasikja me maple surup! E gjen te gatshme (frozen)dhe ne supermarkete,per ata qe nuk dine,ose nuk duan t'i hyjne kesaj pune. Receta qe jep zonja duket se eshte varianti /i kripur/ me i preferuar per shqiptaret.
Përgjigju