Bukë me ullinj dhe speca të kuq
Përbërësit:
- 2 e ½ gota miell
- 1 e ½ lç maja e thatë
- 1 lç sheqer
- 1 lç kripë
- Ullinj pa bërthamë
- Speca gogozhare
- Salçiçe pule
Përgatitja:
Fillimisht tresim majanë e thatë në pak ujë të vakët ku shtojmë 1 lugë të vogël sheqer dhe 1 lugë miell. E lemë majanë të aktivizohet për disa minuta dhe më pas e shtojmë tek mielli ku kemi hedhur dhe një majë luge kripë. Shtojmë ujë derisa të realizohet një brumë i butë dhe pak ngjitës. Tek brumi shtojmë ullinjtë të prerë në feta, salçiçet e pulës të grira ose të prera në copëza të vogla, gjithashtu dhe specat gogozhare. E punojmë përsëri brumin e bukës, e lyejmë më pak vaj ulliri dhe e lemë të vijë për rreth 1 orë. Më pas e ripunojmë përsëri, e vendosim në një tepsi me letër pjekje në furrë në temperaturën 180 gradë Celsius për 40-45 minuta.