Bukë me ullinj
Përbërësit:
- 500 gr miell
- 300 ml ujë të vakët
- 10 gr maja e thatë / 25 g maja e freskët
- 1 lugë çaji sheqer
- 1 lugë çaji kripë
- 3 lugë gjelle vaj ulliri
- 150 gr ullinj pa bërthamë
- 1 lugë çaji rigon ose trumzë
Përgatitja:
Në një enë të vogël përziejmë ujin e vakët me majanë dhe sheqerin. E lëmë të pushojë për 10 minuta derisa të shkumëzojë. Më pas në një enë të madhe hedhim miellin dhe kripën. Shtojmë vajin e ullirit dhe përzierjen e majasë. Zëmë brumin duke e punuar për rreth 10 minuta derisa të bëhet elastik. Në fund shtojmë ullinjtë dhe rigonin duke i përzier mirë. E mbulojmë brumin dhe e lëmë të vijë për rreth 1 orë, derisa të dyfishohet në vëllim. Ndërkohë ngrohim furrën në 200°C. Formojmë një bukë ose disa toptha të vegjël, i vendosim në tepsi dhe i lëmë të pushojnë për 15-20 minuta të tjera. Më pas pjekim bukën me ullinj në furrë për 25-30 minuta derisa të marrë një ngjyrë të artë.
Komente
