Bukë misri me ajkë kosi
1kg miell misri
Ujë të vluar
Kripë
Për ajkën
3 - 4 lgj salcë
4-5 lgj ajkë
2-3 thelpinj hudhra
Kripë
Piper
Përgatitja e bukës
Përziejmë miellin e misrit me kripën dhe ujin e vluar. Zemë brumin duke e punuar mirë, sipër e spërkasim me pak miell misri. Në një tavë shtrojmë letër pjekjeje, vendosim bukën e misrit duke I dhënë formën që duam dhe e vendosim të piqet në furrë të parangrohur në temperaturën 180 gradë për 40 minuta.
Përgatitja për ajkën
Në një tas bashkojmë salcën e kosit me ajkën e qumështit, shtojmë kripën dhe hudhrat e shtypura dhe I përziejmë mirë. Nëse duam një salcë më të lëhtë e hollojmë me pak qumësht. Pasi buka e misrit të jëtë pjekur, e lemë të ftohet dhe më pas e presim në feta drejtkëndore të cilat i vendosim në masën e ajkës që përgatitëm.