Receta

Burani me spinaq nga zonja Albana

30 Prill, 12:00| Përditesimi: 30 Prill, 12:03

  • Share

Burani me spinaq

Përbërësit:

  • 500 gr spinaq
  • 1 qepë e madhe
  • 3-4 lugë gjelle vaj ulliri
  • 2-3 lugë gjelle oriz
  • 1 domate ose 1 lugë salcë domate
  • 1-2 gota ujë ose lëng perimesh
  • Kripë dhe piper sipas shijes
  • Disa fije kopër ose majdanoz i freskët
  • Pak lëng limoni në fund

Përgatitja:

Lajmë mirë spinaqin dhe e presim trashë. Në një tenxhere, ngrohim vajin dhe skuqim qepën e grirë imët derisa të zbutet dhe të marrë ngjyrë të artë. Hedhim domaten e grirë ose salcën e domates dhe e trazojmë për 1-2 minuta. Shtojmë spinaqin dhe e përziejmë derisa të ulet volumi dhe të zbutet pak. Më pas shtojmë orizin e larë, hedhim 1-2 gota ujë të ngrohtë (sa të mbulohen përbërësit) dhe rregullojmë shijen me kripë dhe piper. E lëmë gatimin të ziejë në zjarr të ngadaltë derisa orizi të zbutet (rreth 15-20 minuta).

MC/ReportTv.al
Komento

Komente

  • Sondazhi i ditës:

    1 maji, sa respektohen të drejtat e punëtorëve në Shqipëri?