Byreçka furre me mish të grirë
Përbërësit:
- 500 gr miell
- 200 ml qumësht
- 1 vezë
- 50 ml vaj
- 15 gr maja e butë
- Pak kripë, pak sheqer
Mbushja:
- 400 gr mish i grirë
- 2 qepë të thata
- 2 qepë të njoma
- 200 gr djathë i butë pice
- Kripë, piper
Përgatitja:
Zëmë brumin me majanë e butë të tretur në qumësht. E lemë brumin të vijë për rreth 30 minuta. Ndërkohë kaurdisim qepën e thatë dhe të njomë të grirë imët së bashku me mishin e grirë.
Pasi brumi ka qëndruar, hapim petët sa një pëllëmbë dore. Bëjmë një ndarje me thikë deri në gjysëm të petës dhe e mbushim me kaurdisjen e qepës me mish të grirë. Shtojmë djathë të grirë kaçkavall dhe bëjmë mbylljen e petës në formë trekëndëshi, anësoret i punojmë me majën e pirunit. I lyejmë byreçkat sipër me furçë me vaj dhe i vendosim të piqen në furrë të parangrohur në temperaturën 200 gradë Celsius për 40 minuta.