Byreçka me djathë dhe salcë domate
Përbërësit:
2 petë sfoljatë
4-5 lgj salcë domate
200 gr djathë kaçkavall
1 tufë majdanoz
1 të verdhë veze
Përgatitja:
Vendosim njërën petë në tryezën e punës, e lyejmë me salcë domate, e spërkasim me djathë kaçkavall dhe majdanoz të grirë. Vendosim sipër mbushjes petën tjetër dhe e ngjeshim me rulin e kuzhinës. Më pas e presim në mes në 4 pjesë dhe secilën ndarje e ndajmë përsëri në byreçka të vogla të cilave u japim formë duke i përdredhur me ndihmën e një shkopi shishqebapi. Byreçkat e përgatitura i vendosim në një tavë me letër pjekje. Me furçë i lyejmë me një të verdhë veze dhe i vendosim në furrë të parangrohur në temperaturën 200 gradë Celsius për 20 minuta.