Byreçka në vaj pa okllai me gjizë, receta më praktike e byrekut nga zonja Albana
Përbërësit:
- 300 gr miell
- 1 lç kripë
- 1 lgj vaj ulliri
- 150 ml ujë të vakët
- Gjalpë / vaj për qëndrimin e brumit
- Gjizë për mbushje
Përgatitja:
Fillimisht zemë brumin me miell, pak vaj ulliri, kripë dhe ujë të vakët. E punojmë mirë brumin dhe e lemë të pushojë për rreth 15 minuta. E ndajmë brumin në toptha të vegjël, i lemë 10 minuta në qetësi dhe më pas topthat i vendosim në yndyrë (në gjalpë të tretur ose vaj) për 30 minuta. Topthat e brumit i hapim me duar pa okllai, i mbushim me gjizë dhe i japim formë cilindrike. I vendosim byreçkat të piqen në furrë të parangrohur në temperaturën 220 gradë Celsius.