Byreçka role me lakër
Përbërësit:
- 200 gr lakër
- 1 karrotë
- 1 spec i kuq
- 2 qepë të njoma
- 1 lugë gjelle salcë soje
- 1 lugë çaji xhenxhefil
- 1 thelpi hudhër
- 8-10 petë për spring rolls
- Kripë dhe piper sipas shijes
- Vaj për skuqje
Përgatitja:
Në një tigan me pak vaj, skuqim hudhrën dhe xhenxhefilin për disa sekonda. Shtojmë karrotën e prerë hollë në shirita, specin dhe lakrën e grirë imët. I gatuajmë për 3-4 minuta derisa të zbuten pak. Shtojmë qepët e njoma, salcën e sojës, vajin e susamit, kripën dhe piperin. I përziejmë mirë dhe e lëmë masën të ftohet. Më pas marrim një petë për spring rolls, vendosim pak nga mbushja në cep dhe e mbështjellim duke mbyllur anët. Lyejmë skajin me pak ujë që të ngjitet dhe kështu veprojmë me të gjithë petët. I skuqim në vaj të nxehtë derisa të marrin ngjyrë të artë ose mund t'i pjekim në furrë në 180°C për 15-20 minuta.
Komente
