Byreçka mini role të ëmbla me krem të bardhë dhe sherbet
Përbërësit:
Për kremin:
- 500 ml qumësht
- 100 gr sheqer
- 50 gr niseshte misri
- 50 gr gjalpë
- 1 lugë çaji ekstrakt vanilje
- 2 vezë + 1 e verdhë veze
- Lëkura e grirë e një limoni
Për petët:
- 1 pako petë
- 100 gr gjalpë i shkrirë
Për shurupin:
- 200 gr sheqer
- 150 ml ujë
- Lëngu i një gjysmë limoni
- 1 shkop kanelle
Përgatitja:
Fillimisht përgatisim kremin, ngrohim qumështin me lëkurën e limonit në një tenxhere mesatare. Në një enë tjetër rrahim vezët me sheqerin dhe niseshtenë derisa të bëhet një masë homogjene. Shtojmë pak nga qumështi i ngrohtë te masa e vezëve duke e përzier vazhdimisht. E hedhim masën në tenxhere dhe e lëmë në zjarr të ulët derisa të trashet. Më pas e heqim nga zjarri, shtojmë gjalpin dhe vaniljen dhe e lëmë të ftohet pak. Lyejmë një petë me gjalpë të shkrirë, vendosim një tjetër petë sipër saj. Shtojmë një lugë gjelle nga kremi pranë skajit të petës dhe e rrotullojmë në formë roleje. E përsëritim me të gjitha petët dhe i vendosim në një tavë të lyer me gjalpë. E vendosim tavën në furrë të parangrohur në 180°C për rreth 25-30 minuta. Ndërkohë përgatisim shurupin. Ziejmë ujin me sheqerin, lëngun e limonit dhe kanellën për 5-7 minuta. Sapo roletë të dalin nga furra, hedhim shurupin e vakët mbi to.
Komente
