Receta

Byreçka të ëmbla mini role me krem të bardhë dhe sherbet nga zonja Albana

13 Mars, 11:26| Përditesimi: 13 Mars, 11:29

  • Share

Byreçka mini role të ëmbla me krem të bardhë dhe sherbet

Përbërësit:

Për kremin:

  • 500 ml qumësht
  • 100 gr sheqer
  • 50 gr niseshte misri
  • 50 gr gjalpë
  • 1 lugë çaji ekstrakt vanilje
  • 2 vezë + 1 e verdhë veze
  • Lëkura e grirë e një limoni

Për petët:

  • 1 pako petë
  • 100 gr gjalpë i shkrirë

Për shurupin:

  • 200 gr sheqer
  • 150 ml ujë
  • Lëngu i një gjysmë limoni
  • 1 shkop kanelle

Përgatitja:

Fillimisht përgatisim kremin, ngrohim qumështin me lëkurën e limonit në një tenxhere mesatare. Në një enë tjetër rrahim vezët me sheqerin dhe niseshtenë derisa të bëhet një masë homogjene. Shtojmë pak nga qumështi i ngrohtë te masa e vezëve duke e përzier vazhdimisht. E hedhim masën në tenxhere dhe e lëmë në zjarr të ulët derisa të trashet. Më pas e heqim nga zjarri, shtojmë gjalpin dhe vaniljen dhe e lëmë të ftohet pak. Lyejmë një petë me gjalpë të shkrirë, vendosim një tjetër petë sipër saj. Shtojmë një lugë gjelle nga kremi pranë skajit të petës dhe e rrotullojmë në formë roleje. E përsëritim me të gjitha petët dhe i vendosim në një tavë të lyer me gjalpë. E vendosim tavën në furrë të parangrohur në 180°C për rreth 25-30 minuta. Ndërkohë përgatisim shurupin. Ziejmë ujin me sheqerin, lëngun e limonit dhe kanellën për 5-7 minuta. Sapo roletë të dalin nga furra, hedhim shurupin e vakët mbi to.

MC/ReportTv.al
Komento

Komente

  • Sondazhi i ditës:

    Diaspora po vendos, sa përcaktuese do jetë vota nga jashtë më 11 maj?