Receta

Byreçka të mbushura me patate nga zonja Albana

28 Janar, 11:57| Përditesimi: 28 Janar, 11:59

  • Share

Byreçka të mbushura me patate

Përbërësit:

  • 500 gr miell
  • 200 ml qumësht
  • 100 ml ujë
  • 50 gr maja e butë
  • Pak sheqer
  • Pak kripë

Për mbushjen:

  • 4 patate
  • 1 vezë
  • 1 tufë majdanoz
  • 1 lgj gjalpë
  • Ujë ose qumësht
  • Kripë, arrë moskat

Përgatitja:

Përbërësit për brumin i bashkojmë në një enë. Zëmë masën e brumit duke e punuar atë, pasi e lëmë të rehatohet për rreth 1 orë. Më pas hapim një petë të madhe në formë drejtkëndëshi. Ndërkohë kemi përgatitur mbushjen duke zier fillimisht patatet me pak ujë dhe kripë. I kalojmë patatet në blender duke shtuar pak ujë ose qumësht, gjalpë, një vezë, kripë, arrë moskat dhe majdanoz nëse dëshirojmë. E shtrojmë purenë në petë duke e bërë role dhe më pas e presim në disqe. Shtypim çdo pjesë të prerë dhe i vendosim në një tavë ku kemi shtruar letër pjekje. I vendosim byreçkat në furrë të parangrohur në 200 gradë për 45 minuta.

MC/ReportTv.al
Komento

Komente

  • Sondazhi i ditës:

    Strategjia e SPAK për parandalimin e krimit elektoral, a do ketë sukses?