Byrek i hapur me mish pule
Përbërësit:
- 350 - 400 gr miell
- 4 vezë
- 400 gr mish pule (trasha pule)
- 1 lç sodë
- Vaj luledielli
- Ujë sa të marrë brumi
- Kripë
- Gjalpë
Përgatitja:
Zëmë brumin me miell, ujë, kripë, sodë dhe pak vaj. Më pas e ndajmë në 6 toptha dhe i hapim 2 e 2 dhe krijojmë një petë të vetme duke i bashkuar. E hapim petën në një tepsi të lyer me gjalpë.
Mishin e pulës pasi e ziejmë e bëjmë në copa. Rrahim vezët me pak kripë dhe i shtojmë tek lëngu i mishit, shtojmë mishin e pulës dhe e vendosim mbushjen mbi petën e hapur. Mbledhim anësoret e petës dhe e vendosim byrekun në furrë në 200 gradë për 30 minuta. Pasi të piqet e lyejmë petën me pak gjalpë që të qëndrojë e butë.