Byrek i Pashkëve nga zonja Albana

7 Prill 2023, 12:31| Përditesimi: 7 Prill 2023, 12:33

  • Share

Byrek i Pashkëve

Përbërësit:

Për brumin:

  • 200 ml qumësht
  • 200 ml ujë
  • 1 lç kripë
  • 1 lç sheqer
  • 1 lç maja e thatë
  • 1 vezë
  • 50 ml vaj
  • 550 gr miell

Për mbushjen:

  • 3 patate
  • 300 gr produkte FIX
  • 2 qepë
  • Kripë, piper

Për lyerjen e byrekut:

  • 1 vezë
  • 2 lgj qumësht 

Përgatitja:

Në një enë vendosim qumështin, ujin e vakët, vezën, kripën, sheqerin dhe majanë e thatë. Më pas shtojmë vajin dhe miellin gradualisht. E punojmë mirë brumin dhe e lemë të pushojë për 30 minuta.

Ndërkohë patatet i grijmë në rende, shtojmë qepët e grira imët, sallameritë e prera imët, kripë dhe piper.

Brumin e byrekut e punojmë sërish dhe e ndajmë në 4 pjesë. Hapim petën e parë, e lyejmë me gjalpë gjithë sipërfaqen dhe vendosim masë nga mbushja e përgatitur. Vendosim sipër petën tjetër, mbushje, përsëri petë dhe mbushje. Vendosim dhe petën e fundit, bëjmë një ngjeshje të byrekut dhe fillojmë e mbledhim role dhe më pas e rrotullojmë në formë kërmilli. E lemë 10 minuta të qetësohet dhe e lyejmë me të verdhën e vezës të trazuar me pak qumësht. E vendosim byrekun të piqet në furrë të parangrohur në temperaturën 200 gradë Celsius për 35 minuta.  

MC/ReportTv.al
Komento
  • Sondazhi i ditës:

    Vrasja e 14 vjeçarit, çfarë duhet të bëjë Shqipëria me TikTok e Snap Chat?