Receta

Byrek i shkrifët pa mbushje nga zonja Albana

2 Shtator, 12:19| Përditesimi: 2 Shtator, 12:21

  • Share

Byrek me brumë të butë pa mbushje

Përbërësit:

  • 500 gr miell
  • 300 ml qumësht
  • ½ filxhan çaji kos
  • 1 lugë çaji kripë
  • ½ pako pluhur për pjekje

Për të lyer shtresat:

  • 70 gr gjalpë
  • ¼ filxhan çaji vaj luledielli

Për sipërfaqen:

  • 1 e verdhë veze

Përgatitja:

Në një enë të gjerë përziejmë të gjithë përbërësit e brumit dhe zëmë një brumë të butë. E lëmë brumin të pushojë për 15 minuta, më pas e ndajmë në 4 pjesë të barabarta. Hapim secilën pjesë hollë dhe e lyejmë me përzierjen e gjalpit të shkrirë me vajin. I vendosim njëra mbi tjetrën. Fillojmë nga mesi dhe i palosim si zarf, duke i mbledhur një nga një. I vendosim në tepsi dhe më pas në frigorifer për të paktën 30 minuta. Pas pushimit, hapim brumin me dorë ose me okllai në madhësinë e tepsisë. I lëmë edhe 15-20 minuta në tepsi që të pushojnë. Lyejmë sipërfaqen me të verdhën e vezës dhe i pjekim në furrë të parangrohur në 200°C, në raftin e poshtëm, derisa sipërfaqja të marrë ngjyrë të artë (rreth 25-30 minuta).

MC/ReportTv.al
Komento

Komente

  • Sondazhi i ditës:

    A jeni dakord me propozimin e Ramës për heqjen e depozitave të ujit nga pallatet?