Byrek sfoljatë me perime dhe proshutë
Përbërësit:
- 1 petë sfoljatë
- 1 patëllxhan
- 1 kungull
- 1 spec
- 1 qepë
- 1 domate
- 200 gr djathë i bardhë
- 1/2 pako proshutë FIX
- 1 tufë majdanoz
- Kripë, piper, rigon
- Vaj ulliri
Përgatitja:
Presim patëllxhanin, kungullin, specin dhe qepën në kubikë dhe i kaurdisim me vaj ulliri, spērkatur me kripë, piper dhe rigon. Në fund shtojmë pak ujë (rreth 1 lugë gjelle). Hapim petën sfoljatë në një tavë. Vendosim perimet në mes të petës, shtojmë proshutën, sipër vendosim domaten të prerë në disqe, mbi domate shtojmë djathë të bardhë duke e spërkatur me rigon dhe majdanoz të grirë imët. E mbledhim petën sfoljatë nga të dyja anët sikur po e thurim gërshet. E lyejmë me pak vezë dhe e vendosim në furrë të nxehtë në 180 gradë Celsius për 35 minuta.