Receta

Byrek me djathë dhe spinaq nga zonja Albana

27 Shkurt, 11:50| Përditesimi: 27 Shkurt, 11:52

  • Share

Byrek me djathë dhe spinaq

Përbërësit:

Për brumin:

  • 500 gr miell
  • 100 ml ujë
  • 100 ml qumësht
  • 100 gr kos
  • 1 vezë
  • 1 lç kripë
  • 1 lk sheqer

Për mbushjen:

  • 200 gr djathë i bardhë
  • 200 gr spinaq
  • 100 gr djathë pice (opsionale)
  • Gjalpë për spërkatje

Përgatitja:

Zëmë brumin dhe e lëmë të rehatohet. Më pas e ndajmë në kulaçka. Bashkojmë kulaçkat nga dy ose tre bashkë. Hapim petën e parë, e spërkasim me gjalpë, shtrojmë djathë dhe spinaq. Hapim petën e dytë dhe të tretën. Veprojmë njësoj si me petën e parë. Hapim petën e katërt me mbushje të njëjtë, e mbyllim si zarf, e spërkasim me yndyrë dhe veprojmë me të tre petët e tjera njësoj. E shtrojmë në tavë mbrapsht dhe e hapin në tavë me duar në të gjithë sipërfaqen e saj. E vendosim byrekun të piqet në temperaturën 220 gradë Celsius.

MC/ReportTv.al
Komento

Komente

  • Sondazhi i ditës:

    Zgjedhjet e 11 majit, cila listë e kandidatëve iu bind më shumë?