Receta

Byrek me kremviçe, speca dhe djath nga zonja Vjollca

27 Maj 2021, 10:53| Përditesimi: 27 Maj 2021, 10:55

  • Share

Byrek me kremviçe, speca dhe djath

Përbërërsit:

1 pako peta

250 gr kremviçe

2 speca

150 gr djath I bardhë

150 gr djath kaçkavall

2 kokrra vezë

200 ml qumësht

pak vaj ulliri

kripë dhe piper I zi sipas dëshirës

Përgatitja:

Fillimisht presim kremviçet në rrathë shumë të hollë. Specat dhe djathin I presim në kubikë të vegjël dhe I vendosim në tasa të veçantë:Specat dhe djathin e bardhë bashkë, kremviçet dhe kaçkavallin në një tas tjetër. Rrahim vezët dhe shtojmë 6 lugë gjelle vaj ulliri duke I përzierë së bashku dhe duke shtuar qumësht, kripë dhe piper të zi. Byrekut do ti japim formën e një keku dhe do ta gatuajmë në një tavë për kek. Lyejmë tavën me yndyrë. Vendosim petët duke I rrudhur pak nga anët, I spërkatim me qumësht dhe vajin e tretur.

 

MC/ReportTv.al
Komento
  • Sondazhi i ditës:

    Si e vlerësoni funksionimin e Gjykatave dhe Prokurorive në qarqe?