Receta

Byrek me makarona nga zonja Albana

9 Prill, 11:14| Përditesimi: 9 Prill, 11:15

  • Share

Byrek me makarona

Përbërësit:

  • 1 pako makarona
  • 1 pako peta
  • 5 kokrra vezë
  • 500 ml qumësht
  • 200 gr djathë
  • Kripë
  • Vaj

Përgatitja:

Ziejmë makaronat, më pas i shpëlajmë në ujë të ftohtë dhe i kullojmë. Në një enë rrahim vezët, shtojmë qumështin, vajin dhe djathin. I përziejmë mirë dhe e shtojmë masën tek makaronat. Në një tavë shtrojmë gjysmën e petëve, hedhim makaronat duke i hapur mirë. E mbulojmë me pjesën tjetër të petëve duke i spërkatur me pak yndyrë. Në fund rrahim një të verdhë veze me pak qumësht dhe lyejmë sipërfaqen e byrekut. E vendosim në furrë të parangrohur në temperaturën 220 gradë Celsius për 40 minuta.

MC/ReportTv.al
Komento

Komente

  • Sondazhi i ditës:

    Zgjedhjet e 11 majit, si ju është dukur fushata zgjedhore?