Byrek me mëlçi, mish pule dhe qepë
Përbërësit:
- 1 pako petë të pjekura
- 3 petë të bëra vetë
- 3 qepë të thata
- 250 gr mëlçi
- ½ pulë
- 1 lgj nenexhik
- Spec djegës
- Kripë, piper
- Vaj ulliri
Për brumin e petëve të hapura vetë:
- 300 gr miell
- 3 pika uthull
- 6 pika vaj ulliri
- Ujë të vakët
- Kripë
Përgatitja:
Thërrmojmë petët e pjekura në një enë ku shtojmë nenexhik dhe vaj ulliri.
Zemë brumin për petët e njoma dhe hapim 3 petë të cilat i shtrojmë në një tepsi. Vendosim më pas petët e pjekura të thërrmuara duke sistemuar anësoret e petëve të njoma. E vendosim tavën në furrë të parangrohur në 180 gradë për 25 minuta.
Ndërkohë në një tigan kaurdisim qepët e grira imët më pak kripë. Sapo qepët të bëhen transparente shtojmë mëlçitë e prera imët. Mishin e pulës e kemi zjerë dhe e bëjmë fije-fije. E shtojmë dhe mishin e pulës tek qepët e kaurdisura me mëlçitë. Rregullojmë shijen me kripë, piper dhe erëza sipas dëshirës. Këtë masë e vendosim mbi byrekun e pjekur. Në fund e lagim byrekun me pak nga lëngu i pulës dhe e rivendosim përseri në furrë për 20 minuta.