Receta

Byrek me mish të grirë nga zonja Albana

6 Qershor, 11:40| Përditesimi: 6 Qershor, 11:45

  • Share

Byrek me mish të grirë

Përbërësit për petët:

  • 700 gr miell i bardhë
  • 1 lugë çaji kripë
  • 2-3 lugë vaj
  • 400 ml ujë i vakët

Mbushja me mish:

  • 500 gr mish i grirë
  • 2 qepë të mëdha
  • 3-4 lgj vaj ulliri
  • 1 domate e grirë ose pak salcë
  • Kripë, piper i zi
  • Pak trumzë ose rigon
  • 100 gr gjalpë i tretur ose vaj për petët

Përgatitja:

Kaurdisim qepët në vaj derisa të zbuten. Shtojmë mishin dhe e gatuajmë derisa të marrë ngjyrë. Rregullojmë shijen me kripë, piper, erëza dhe e lëmë të ftohet pak. Ndërkohë përgatisim brumin e petëve. Përziejmë miellin me kripë, vaj dhe ujë derisa të formohet një brumë i butë. E lëmë të pushojë 30 minuta, më pas e ndajmë në 10-12 toptha. Hapim çdo topth në petë të holla me okllai. Lyejmë tavën me vaj/gjalpë. Vendosim 4-5 petë të holla duke i lyer secilën me gjalpë. Shtojmë mbushjen me mish, vendosim 4-5 petë sipër spërkatur me gjalpë. Lyejmë edhe sipërfaqen e byrekut me pak gjalpë të tretur dhe e vendosim të piqet në furrë të parangrohur në 200°C për 40-45 minuta derisa të marrë ngjyrë të artë.

MC/ReportTv.al
Komento

Komente

  • Sondazhi i ditës:

    Botërori 2026, si e parashikoni përballjen Shqipëri-Serbi?