Receta

Byrek me mollë (Strudel) nga zonja Albana

15 Janar, 12:06| Përditesimi: 15 Janar, 12:07

  • Share

Byrek me mollë (Strudel)

Përbërësit:

Brumi:

  • 300 gr miell
  • 1 vezë
  • 2 ls vaj
  • Pak sodë
  • Pak kripë

Për petët dhe mbushjen:

  • 150 gr gjalpë
  • 5-6 mollë
  • 3 ls arra të thyera
  • 2 ls rrush të thatë
  • 1 lk kanellë
  • 3 ls sheqer kaf
  • 2 ls konjak
  • 50 gr sheqer pluhur

Përgatitja:

Fillimisht qërojmë mollët dhe pastrojmë pjesën e brendshme të farave. Më pas i grijmë në kubikë të vegjël, shtojmë arrat e thyera, rrushin e thatë, vaniljen, kanellën, sheqerin, konjakun dhe i përziejmë të gjitha bashkë, duke i lënë të mbuluara që të marinohen e të marrin shije. Ndërkohë përgatisim brumin. Bashkojmë 1 vezë, pak kripë, 2 lugë vaj, sodë dhe miell. E përgatisim si brumë për byrek dhe e ndajmë në 10 kuleçë të vegjël dhe secilën e lyejmë me gjalpin që e kemi në temperaturë dhome. I vendosim mbi njëra-tjetrën dhe hapim një petë të madhe, duke u kujdesur që të marrë formë drejtkëndëshe. Në fund, petën e shtrijmë mbi tavolinë, mbi një pecetë të madhe dhe e spërkasim me pak vaj. Mollët e përgatitura, i hedhim me një lugë në fillim të petës dhe me ndihmën e pecetës, e rrotullojmë petën me mollët, deri në fund, në formë cilindri. Me kujdes e hedhim në një tavë të gjatë, ku kemi shtruar letër pjekjeje të lyer me vaj. Sipër e lyejmë me një të verdhë veze, të rrahur me një lugë qumësht. E pjekim në furrë të parangrohur, në temperaturë 180 gradë, për 35 minuta.

MC/ReportTv.al
Komento

Komente

  • Sondazhi i ditës:

    Nisi regjistrimi, a do të marrë pjesë masivisht në zgjedhje diaspora?