Receta

Byrek me presh dhe oriz nga zonja Albana

14 Maj, 11:14| Përditesimi: 14 Maj, 11:16

  • Share

Byrek me presh dhe oriz

Përbërësit:

  • 1 pako peta të gatshme
  • 1 kg presh
  • 1 filxhan çaji oriz
  • 4-5 lgj vaj ulliri ose gjalpë
  • 1 tufë majdanoz i freskët
  • 1 gotë kos
  • 1 vezë (për mbushjen, opsionale)
  • Kripë, piper i zi, pak spec i kuq i ëmbël
  • Vaj për lyerjen e petëve

Përgatitja:

Preshin e pastrojmë dhe e presim hollë. E kaurdisim në vaj ose gjalpë për rreth 10 minuta, derisa të zbutet. Shtojmë orizin, pak ujë (1/2 gotë) dhe i lëmë të ziejnë bashkë për 5-7 minuta. Shtojmë kripën, piperin, specin e kuq dhe majdanozin e grirë. Nëse dëshirojmë një shije më të pasur, shtojmë një vezë të rrahur me një gotë kos. E lëmë mbushjen të ftohet pak. Ndërkohë lyejmë tepsinë me vaj dhe shtrojmë 3-4 petë duke i lyer mes tyre me pak vaj. Hedhim gjysmën e mbushjes, shtojmë 2-3 petë të tjera, pjesën tjetër të mbushjes dhe përsëri petë. Rregullojmë anët e byrekut, e presim në copa dhe lyejmë sipërfaqen me pak vaj ose me vezë të rrahur për një pamje më të artë. E vendosim të piqet në furrë të parangrohur në 180–200°C për 40-50 minuta.

MC/ReportTv.al
Komento

Komente

  • Sondazhi i ditës:

    Besoni se qeveria Rama 4 do të përmbushë pritshmëritë e qytetarëve?