Byrek me qepë dhe domate
Përbërësit:
- 600 gr miell
- 300 ml ujë
- Pak kripë
- Pak sheqer
- Gjalpë
Për mbushjen:
- Mish
- Qepë
- Domate
- Kripë, piper
Përgatitja:
Fillimisht zëmë brumin. Në një enë vendosim miellin, pak kripë, pak sheqer dhe ujë. E punojmë mirë brumin dhe e lëmë të pushojë për 30 minuta. Më pas hapim petën në formë drejtkëndëshe, e lyejmë sipërfaqen me gjalpë të temperaturës së dhomës. E palosim petën role dhe e lëmë të pushojë. E presim brumin me thikë në 10-12 pjesë afërsisht dhe hapim petët në formë katrore.
Mishin e prerë në copëza të vogla e kaurdisim me qepët e prera imët, kripë dhe piper. E lëmë mishin të ziejë dhe më pas shtojmë domatet e prera në kubikë. Rregullojmë shijen me kripë dhe erëza dhe me këtë masë mbushim petët e byrekut të cilat mund t’i vendosim në furrë, por mund t’i pjekim dhe në tigan.