Receta

Byrek pa okllai, me petë të hapura me vaj nga zonja Albana

29 Maj, 11:37| Përditesimi: 29 Maj, 11:38

  • Share

Byrek i shtrirë me dorë

Përbërësit:

  • 500 gr miell
  • 1 lugë gjelle maja e thatë
  • 1 lugë çaji sheqer
  • 1 lugë çaji kripë
  • 250–300 ml ujë i vakët
  • 3 lugë gjelle vaj
  • Djathë i bardhë ose pice
  • 100 gr gjalpë i shkrirë ose vaj
  • 1 e verdhë veze për lyerje
  • Fara susami sipas dëshirës

Përgatitja:

Përziejmë miellin me majanë, sheqerin dhe kripën në një enë të madhe. Shtojmë ujin pak nga pak dhe fillojmë punojmë brumin. Në fund shtojmë vajin (duhet të formohet një brumë i butë dhe elastik). E lëmë të pushojë të mbuluar për 45–60 minuta. Pasi brumi të vijë, e ndajmë në toptha dhe i lëmë edhe 10 minuta të pushojnë. Me dorë ose me petës, shtrijmë secilën pjesë në një gjatësi të hollë, e lyejmë me gjalpë të shkrirë ose vaj gjatë shtrirjes. Vendosim mbushjen me djathë dhe më pas brumin e palosim duke e rrotulluar. Vendosim format në tavë të lyer dhe sipër kalojmë një furçë me të verdhë veze. Në fund mund t'i spërkatim me pak fara susami. E vendosim tavën në furrë të parangrohur në 180°C për 30–35 minuta.

MC/ReportTv.al
Komento

Komente

  • Sondazhi i ditës:

    A besoni se takimi Trump-Putin do të sjellë paqen në Ukrainë?