Çomlek me mish
Përbërësit:
- 800 gr mish viçi ose lepuri
- 1 kg qepë të vogla
- 2 lugë salcë domate
- 1 lugë kafeje sheqer
- 1 kokë hudhër
- 5 lugë supe vaj ulliri
- 1 lugë supe gjalpë
- 100 ml verë e kuqe ose 3-4 lugë uthull
- 1 lugë kafeje kripë
- 3 gjethe dafine
- Domate të thata
- Kaperi (opsionale)
- Rigon, piper sipas shijes
Përgatitja:
Në një tenxhere vendosim thelat e mishit (lepuri ose viçi) dhe i kaurdisim në vaj e gjalpë, duke shtuar edhe kripën. Pasi mishi ka marrë ngjyrë, shtojmë pak qepë të grirë imët dhe e trazojmë sa të tretet. Hedhim salcën e domates, domatet e thata, pak sheqer dhe vijojmë me kaurdisjen së bashku me mishin. Shtojmë qepët e vogla të paprera dhe pa i përzierë, shtojmë verën ose uthullën, rigonin, piperin e zi, gjethet e dafinës dhe thelpinjtë e hudhrave. Hedhim ujë në masë të përbërësve, vendosim kapakun dhe e lëmë gatimin të ziejë në zjarr të ngadaltë, derisa të mbetet me dy gisht lëng.
Komente
