Copëza pule me erëza
Përbërësit:
- 500 gr mish pule
- 3 lugë gjelle vaj ulliri
- 2 thelpinj hudhër të shtypur
- 1 lugë çaji rigon i thatë
- 1 lugë çaji trumzë
- 1 lugë çaji paprika e ëmbël
- ½ lugë çaji piper i zi i bluar
- ½ lugë çaji shafran Indie
- Lëngu i ½ limoni
- Majdanoz i freskët i grirë
- Kripë sipas shijes
Përgatitja:
Në një enë përziejmë copat e pulës të prera në kubikë me vajin e ullirit, hudhrën, lëngun e limonit dhe të gjitha erëzat. I lëmë të marinohen për të paktën 30 minuta në frigorifer. Më pas nxehim një tigan të thellë dhe shtojmë pulën me gjithë marinadën, i lëmë të skuqen për 8–10 minuta derisa mishi të marrë ngjyrë të artë dhe të gatuhet mirë brenda. Në fund e spërkatim me majdanoz të freskët.
Komento
Komente
